top of page

TRES DETINGUTS PER VENDRE PER 600 EUROS UN FALS DIAMANT NEGRE A MÀLAGA


Màlaga, 18 de març de 2014- Tres persones han estat detingudes per la Policia a Màlaga per la seva presumpta implicació en la venta per 600 euros d’una espinel·la de 2 ct que van fer passar per un fals diamant negre amb un certificat gemmològic fals expedit per un expert gemmòleg.

El primer implicat, emparat en el certificat fals, va vendre a 300 euros el quirat la gemma a una altra persona que, a l'adonar-se de l’engany, la va revendre a un tercer, per la qual cosa els agents van detenir als tres implicats pels presumptes delictes de falsedat documental i estafa.

El gemmòleg va al·legar un error involuntari en el seu certificat, però els investigadors han acreditat que aquest error és impossible donades les tècniques que es van utilitzar per la certificació de diamant, tals como la prova de conductivitat tèrmica, la lupa binocular, l’estudi de la fluorescència per determinar la composició química i l’índex de refracció de la pedra.

Observacions: En aquesta notícia no queda clar quina és la tècnica analítica de fluorescència utilitzada. Per determinar la composició química elemental, la tècnica hauria de ser la fluorescència de raigs X, però no s’especifica.

Referències: LAVANGUARDIA.com

http://www.lavanguardia.com/politica/20140318/54403194351/tres-detenidos-por-vender-por-600-euros-un-falso-diamante-negro-en-malaga.html


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page