top of page

NOU MATERIAL GEMMOLÒGIC FABRICAT A RÚSSIA


La Rusgem Company ha tret al mercat un nou material amb el nom comercial de Nanosital. Aquest material pertany al grup dels vidres ceràmics.

El Nanosital es fabrica fonent la matèria primera (principalment òxids de silici i alumini), i a continuació, aplicant un tractament de desvitrificació, donant lloc a la formació d'una estructura policristal·lina. El vidre residual (sobre el 10%) omple els buits entre els diferents grans cristal·lins, donant lloc a una estructura lliure de porus. Propietats físiques del Nanosital:

  • Duresa: 7 segons l'escala de Mohs.

  • Índex de refracció: entre 1,65 i 1,70

  • Pes específic: entre 3,2 i 3,4

  • Coeficient de dispersió: 0,015

  • Punt de fusió: 1700ºC.

El Nanosital s'ofereix en 50 colors. Aquests colors són estables a la temperatura i molt similars als que poden presentar algunes gemmes naturals. Les propietats d'aquest material i la seva gran varietat de colors, el converteixen en un producte molt interessant pel seu ús (com imitació) en joieria i podria desbancar als vidres actuals i fins i tot a alguns materials sintètics, com per exemple als quarsos sintètics (que són molt sensibles a la calor) o a les espinel·les sintètiques (que tenen una varietat de colors inferior).

http://www.goldandtime.org/noticia/80754/nuevo-material-gemologico-fabricado-en-rusia.html Autor: Alfredo Sánchez. Geòleg, gemmòleg i professor de IGE&MINAS


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page