top of page

PRESÓ PER ALTERAR CERTIFICATS DE DIAMANTS A ANVERS


La Justícia belga s'ha pronunciat contra quatre comerciants de diamants acusats de "sobregraduar" el color dels diamants en els seus certificats gemmològics i els condemna amb fins a 30 mesos de presó. Els comerciants comptaven amb un gemmòleg empleat "a sou" en el HRD d'Anvers que s'encarregava de falsejar els documents.

El Consell del Diamant d'Anvers (AWDC) acaba de fer pública aquesta sentència en un comunicat que titula "Sense pietat pels implicats en el frau de certificats". Tot i que no s'han publicat els seus noms, sembla que es tracta de tres ciutadans de la Índia i un altre de Sierra Leona que eren titulars d'empreses belgues, apart del propi empleat en el laboratori gemmològic. A aquest últim imputat, la Cort Correccional l'ha condemnat a 18 mesos de presó (9 d'ells de complimient immediat) i a una quantiosa multa que no ha trascendit de moment. La resta d'imputats complirien al menys 15 dels 30 mesos als que han sigut condemnats, a més a més de les sancions.

Els fets es van descobrir al març de 2012 quan el HRD d'Anvers va despatxar a quatre gemmòlegs graduadors del seu laboratori, adduint "falta de profesionalitat". Al juny del mateix any la Justicía belga va detendir a dos dels comerciants, a un empleat del laboratori i a un "conseguidor". Tal com indica Ari Epstein, CEO del Consell del Diamant d'Anvers, aquesta sentència "envia un clar missatge a aquells que danyen la reputació de tota la indústria". Segons l'autoritat del diamant d'Anvers, una cinquena empresa també estaria sent investigada per fets similars.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page