top of page

ACTIVITATS 2015

Conferència "El color en les gemmes"

El passat 12 de febrer, la Sra. Elena Andia, professora de l'Escola de Gemmologia de la UB i presidenta de l'Associació de Gemmòlegs de la UB, va impartir una xerrada sobre "El color en les gemmes", on va explicar les característiques del color, les causes del color en les gemmes, els factors que afecten al color de les gemmes i alguns casos particulars com el color de l'ametrina, de l'alexandrita, de la pedra lluna i de l'òpal.

 

 

 

 

 

Curs de Perla Cultivada

Els dies 12 i 19 de març i 10 i 16 d'abril es va realitzar un curs d'Especialització en Perla Cultivada a càrrec de la Sra. Patrícia Arlà, gemmòloga, especialista en Diamant i especialista en Perla Cultivada. Durant aquest curs de 8 hores en total ens va ensenyar a diferenciar entre els diversos tipus de perles cultivades que hi ha al mercat tant d'aigua dolça com salada, aprofundint especialment en les més preuades com les Australianes, les de Tahití, les Akoya, etc. L'últim dia de curs es va fer una prova pràctica per valorar els coneixements adquirits i s'ha atorgat un diploma d'assistència i aprofitament del curs. A la galeria de fotos trobareu imatges fetes durant el curs.

 

Si voleu veure les fotos del curs, feu click aquí

Conferència "El comerç del corindó a Sri Lanka"

El passat 22 d'octubre, la Sra. Patrícia Arlà, gemmòloga, especialista en diamants i especialista en perles, va impartir una xerrada sobre "El comerç del corindó a Sri Lanka", on va explicar com funciona actualment a Sri Lanka el mercat del corindó i d'altres gemmes com l'alexandrita, la pedra lluna, la turmalina, el beril, el topazi, el quars, l'ull de gat, etc.

Conferència "Noves perspectives en el mercat del diamant"

El passat 19 de març, el Dr. Joaquim M. Nogués Carulla, director de l'Escola de Gemmologia de la UB, va impartir una conferència sobre les "Noves perspectives en el mercat del diamant", on va explicar, entre d'altres coses, els països productors més importants de diamant, les companyies mineres productores i venedores de diamant de qualitat gemma, els principals centres de distribució, els principals centres de talla, els països amb més demanda, etc.

 

Foto portada: http://www.diamondinsights.co.uk/the-lifecycle-of-a-diamond-from-below-the-earth-to-behind-the-jewellery-counter/ 

The Lifecycle Of A Diamond; From Below The Earth To Behind The jewellery Counter, April 16th, 2014, by Louis Barker

Conferència "L'ivori i tipus d'ivori"

El passat 15 d'octubre, la Sra. Elvira Vilanova, professora de l'Escola de Gemmologia de la UB, va impartir una conferència sobre "L'ivori i tipus d'ivori", on va explicar què és l'ivori i quines són les seves propietats físiques, i ens va mostrar quins tipus d'ivori hi ha i com distingir-los entre ells, ja sigui estudiant la seva morfologia o mitjançant espectroscòpia Raman.

 

Foto: http://www.iheartungulates.com/2010/11/open-wide.html

         Guía para la identificación del marfil y los sustitutos del marfil,

         Edgard O. Espinoza y Marie-Jacque Mann

Taller sobre la lupa

El passat 12 de novembre, el Sr. Carles Báguena, gemmòleg i gemmòleg especialista en diamant, va impartir un taller sobre la lupa on els participants van aprendre, de manera pràctica i només amb lús d'una lupa de 10x i unes pinces, a detectar i interpretar característiques internes de les gemmes (inclusions, línies de creixement, etc.), i a identificar les gemmes incolores, concretament el diamant i les seves imitacions i substituts. 

 

Si voleu veure les fotos del taller, feu click aquí

"Noves tendències en el sector de la joieria pel 2016"

El passat 19 de novembre, la Sra. Patrícia Arlà, gemmòloga, especialista en diamant i especialista en perles, va impartir una xerrada sobre "Noves tendències en el sector de la joieria per l'any 2016", on va explicar quins colors, formes i dissenys es portaran durant el 2016, en què s'han inspirat els dissenyadors, quines són les últimes tendències, etc.

 

Foto: http://en.vogue.fr/jewelry/runway-trends/diaporama/fwah2015-the-jewelry-trends-from-fall-winter-2015-2016-fashion-week/19642#les-colliers-cristaux-de-lanvin

"Diamant natural i diamant sintètic. Problemàtica i identificació"

El passat 10 de desembre, el Dr. Joaquim M. Nogués i Carulla, director de l'Escola de Gemmologia de la UB, va impartir una interessant conferència sobre la problemàtica dels diamants sintètics i tractats que trobem ja actualment en el mercat de la gemmologia i la joieria, on ens va donar diverses pautes alhora de distingir entre diamant natural i diamant sintètic i detectar possibles tractaments en el diamant.

bottom of page