top of page

Curs de Gemmòleg

 

S'estructura en dos anys amb sessions teòriques i pràctiques. Durant el primer any s'imparteixen 150 hores lectives (90 de teoria i 60 de pràctiques) i en el segon, 220 hores (90 de teoria i 130 de pràctiques). En total són 37 crèdits. Després de superar els corresponents exàmens teòrics i pràctics, s'obté el títol de gemmòleg. El títol de Gemmòleg permet accedir a l'examen de Gemmòleg Europeu (European Gemmologist) otorgat per la Foundation of European Education in Gemmology (F.E.E.G.)

Curs d' Especialista en Diamant

 

Durada d'un curs acadèmic, amb un total de 160 hores (40 de teoria i 120 de pràctiques). S'imparteixen un total de 16 crèdits. L'objectiu del curs és aprofundir en el coneixement dels diamants naturals, diamants sintètics, tractaments i substituts tant des del punt de vista professional com amateur, així com aprendre a classificar el diamant tallat i el diamant en brut. Per realitzar aquest curs és imprescindible estar en possessió del títol de Gemmòleg.

Curs d' Especialista en Gemmes Sintètiques i Tractades

 

Durada d'un curs acadèmic, amb un total de 105 hores (45 de teoria i 115 de pràctica). El número de crèdits són 16. En aquest curs s'aprofundeix en l'estudi del material sintètic utilitzat en gemmologia, així com en els tractaments aplicats a les gemmes per modificar el seu aspecte. Les sessions teòriques desenvolupen conceptes sobre el creixement cristal·lí i s'estudien amb detall els processos de síntesi i creixements de pedres precioses; i d'altra banda s'estudien els tractaments de les gemmes. Per realitzar aquest curs és imprescindible estar en possessió del títol de Gemmòleg.

Curs de Talla: Iniciació

 

L'objectiu del curs és iniciar a l'alumne en els coneixements bàsics per tal de poder realitzar les talles més senzilles de les gemmes. També per conèixer els equiparaments necessaris per fer la talla, saber utilitzar-los i tenir-ne cura. La durada del curs és de 30 hores. El número de crèdits, 3. Aquest curs està adreçat a les persones interessades en saber tallar gemmes tant des del punt de vista professional com amateur.

Curs de Talla: Avançat

 

Ampliació dels coneixements i la tècnica de talla per tal que l'alumne pugui tallar material gemmològic amb qualsevol tipus de talla. Té una durada de 30 hores. El número de crèdits és 3.

Curs de Talla: Especialització

 

Els objectius d'aquest curs són dotar a l'alumne de tota la formació necessària per poder tallar qualsevol tipus de gemma i estil de talla, des de les més senzilles fins a les més sofisticades. Al mateix temps se li dóna la formació necessària per a poder utilitzar la maquinària especialitzada a fi de dotar-los de la més alta professionalitat. La durada del curs és de 50 hores. El número de crèdits, 5.

bottom of page